Dotazy, změny jídelníčku nebo objednávky krabičkové diety můžete provést na telefonním čísle (po-pá 8:00 - 16:00) 703 615 614

Košík je prázdný

Praktický návod jak zhubnout z břicha

Cvičení / 15. 3. 2021

Hledáš praktický návod k hubnutí z břicha? Klikni a přečti si, jak získat postavu do plavek efektivně a bez jojo efektu.

Praktický návod jak zhubnout z břicha

Můžeš zhubnout jen z břicha? Ne tak docela. Ruka v ruce s hubnutím z břicha jde celkové snižování tvé hmotnosti. Jako první je tedy třeba si uvědomit, že „zaručeně účinné“ výživové doplňky, hladovka ani „100% ověřené“ cviky na hubnutí z břicha za 7 či 14 dní dlouhodobě nefungují. Právě naopak, pokud si dáš příliš velká a zejména nereálná očekávání, pravděpodobně rychle ztratíš motivaci. A to by byla škoda, protože zhubnout z břicha dokáže každý. Jak? Zaměř se na 3 hlavní body, které ti pomohou dosáhnout cíle – vyváženou stravu, pravidelný pohyb a kvalitní spánek. Kromě menšího břicha navíc:

  • Získáš zdravější tělo
  • Zhubneš komplexně
  • Budeš mít více energie

Štíhly mladý muž a žena s plochým bruchom pripravujú zdravý šalát

Zhubnutím na zdravou hmotnost přiměřenou k tvé výši zvýšíš celkovou kvalitu svého života. Jsi připraven/a? Čti dál, pokud chceš zjistit, jak efektivně zhubnout z břicha, být zdravější, spokojenější a sebevědomější.

3 mýty o tom, jak rychle zhubnout z břicha

Stejně důležité, jak vědět, kudy cesta jde, je porozumět, kudy cesta ke zdravému tělu určitě nevede. Proto bys měl/a na začátek poznat 3 velmi časté mýty o hubnutí z břicha.

Teorie lokálního hubnutí - funguje či ne?

Jejím základem je, že pomocí procvičování určité části těla lze docílit redukce tuku v dané oblasti. Cviky jako „sklápěčky“ či „nůžky“ by tedy měly zaručit hubnutí v oblasti břicha a pod. Tolik k teorii. A realita?

Lokální hubnutí je nesmysl. Přestože jednou za čas se objeví studie, která jeho existenci nevyvrací a tedy teoreticky i připouští, můžeš si být jist/a, že zároveň s ní se objeví i deset jiných studií, které lokální hubnutí úplně zmítnou ze stolu. Lokální hubnutí prostě není možné, protože…

...tělo si samo vybírá, odkud bude čerpat energii a tedy i tukové zásoby.

Žena v spodnom prádle si drží prebytočný tuk na bruchu

Tělo využívá energii, která je takříkajíc po ruce. Když se najíš, přijmeš určité množství kalorií a živin. Organismus je začne využívat jako zdroj energie pro metabolické funkce, běžné denní aktivity nebo cvičení. Když se tato snadno dostupná energie pomine, sáhne po tukových zásobách. Aby tělo mohlo využít tuk jako energii, musí jej nejprve rozložit na mastné kyseliny a glycerol. Teprve v takové podobě se tuk dostane do krevního oběhu. Tento proces může nastat leckde v těle, nejen v oblasti, kterou právě procvičuješ – a jakkoli bys chtěl/a, tento proces v lidském těle neumíš ovlivnit.

Zhubneš, když nebudeš jíst

Kolikrát jsi už slyšel/a tuto častou nevyžádanou radu? Oblíbená variace je také, že zhubneš, pokud budeš jíst jen určitý typ potravin. Přestože víme, že lidské tělo bude hledat zdroj energie v uložených zásobách, hladovka ti požadované výsledky nepřinese. Co ti přinese téměř jistě jsou zdravotní problémy a únava.

Nápoje a doplňky stravy pro „rychlé“ hubnutí z břicha

Pokud jsi hledal/a způsoby jak zhubnout, určitě jsi narazil/a na nápoje nebo vitamínové doplňky, které slibují vysněnou postavu rychle a bez námahy již za několik dní. Abys efektivně redukoval/a hmotnost, potřebuješ nutričně vyváženou stravu v přiměřeném množství, která zohledňuje tvou aktuální hmotnost i styl života. Pokud budeš jen jíst pilulky na hubnutí a nic jiného nezměníš, reálné kilogramy nezhubneš. Tyto pilulky jsou často jen produkty, které mají lepší marketing než účinnost.

Lepší účinek mají výživové nápoje. Na otázku vnitřní motivace si odpověz sám/a – jak dlouho vydržíš pít stejný nápoj 3x denně? Vitamíny, minerály, bílkoviny, vlákninu či zdraví prospěšné tuky můžeš do těla dostat v rozmanité stravě, stačí upravit jídelníček. Objednej si některý z našich programů na redukci hmotnosti. Pro každý den v týdnu pro tebe připravíme chutné jídlo z čerstvých surovin. Spolupracujeme s odborníky na výživu, proto si můžeš být jist/a, že jídlo bude nejen lahodné, ale i nutričně vyvážené.

Praktický návod jak zhubnout (nejen) z břicha efektivně

Na začátek je fajn vědět, kde se právě nacházíš. Využij naši BMI kalkulačku. Prozradí ti, jaký je tvůj index tělesné hmotnosti. Dozvíš se, kolik potřebuješ zhubnout, abys dosáhl zdravou hmotnost přiměřenou k tvé výši. BMI kalkulačka ti zároveň doporučí vhodnou redukční dietu.

Zdravá a vyvážená strava – cesta jak zhubnout z břicha

Jak vypadá tvůj běžný jídelníček? Stravuješ se pravidelně? Jaké živiny přináší tvému tělu „palivo“, které mu denně doplňuješ? Správně nastavené stravování s vyváženým objemem bílkovin, vlákniny a zdravých tuků je základem každého dlouhodobě úspěšného hubnutí.

Celozrnný chlieb a zelenina ako zdravé raňajky v krabičke od EASYDIET

Kalorický deficit – první klíč k efektivní redukci hmotnosti

Je to jednoduché - když přijmeš více než tělo zvládne spotřebovat, přebytek se uloží do tukových zásob. Když přijmeš méně, tělo začne zásoby utrácet.

Samotné spalování kalorií ovlivňuje několik faktorů. Složení stravy, stres, pracovní vytížení, pohyb, spánek. Pokud chceš zhubnout z břicha, měl/a by ses vydat na komplexní cestu ke zdravějšímu životnímu stylu. Kvalitní nutričně vyvážená strava je první krok na cestě k vysněné postavě do plavek.

S pravidelným cvičením se dostaví i hubnutí z břicha

Jak trávíš větší část dne? Pokud máš dlouhodobě sedavé zaměstnání, zařadit pohyb mezi denní návyky představuje doslova nezbytnost. Pohyb, zvláště na čerstvém vzduchu, má příznivý vliv na psychické i fyzické zdraví. Počítá se každý malý krok – procházka i chůze po schodech namísto použití výtahu.

Abys zhubl/a, potřebuješ začít cvičit nejen pravidelně, ale zejména efektivně. Věnuj pozornost celému tělu. Zaměř se na komplexní trénink, kterým aktivuješ různé svalové partie.

Dvojica beží hore schodmi ako súčasť kardio tréningu na chudnutie

Kombinovaný trénink – druhý klíč k efektivní redukci hmotnosti

Nejlepší způsob, jak efektivně zhubnout nejen z břicha, představuje kombinace kardia a silového tréninku. Kardio pomůže redukovat hmotnost a zlepšit kondici, silový trénink tvaruje svaly. Pokud to s cvičením myslíš vážně, vhodný tréninkový plán ti na míru vytvoří profesionální trenér. My ti doručíme nutričně vyvážené jídlo, aby ses mohl/a nerušeně soustředit na dosažení cíle.

Žena cvičí na kruhovej podložke cviky na spevnenie brušných svalov

Existuje mnoho cviků, při kterých zapojuješ břišní svalstvo, pokud je děláš pořádně. Skvělým příkladem jsou dřepy, výpady či intervalový běh.

Kvalitní spánek podpoří hubnutí

Jak souvisí spánek s hubnutím? Pokud budeš zdravě jíst a poctivě cvičit, ale málo odpočívat, tvé tělo ti to „spočítá“. Spánek podporuje duševní zdraví, regeneraci organismu i pocit sytosti. Nedostatek spánku naopak zvyšuje stres, přináší únavu a pojí se s rizikem vzniku různých onemocnění.

Kvalitní spánek – třetí klíč k efektivní redukci hmotnosti

Osvůj si zdravé spánkové návyky, budeš se cítit lépe. Když jsi unavený/á, tělo hledá rychlý zdroj energie. Právě v těchto chvílích často spíše sáhneš po nezdravých sacharidech ve formě různých tyčinek či sladkých nápojů. Ty představují zbytečné kalorie. Pokud potřebuješ rychle doplnit energii, vyber si raději ovoce nebo oříšky.

Jak podpořit lokální hubnutí z břicha

Přestože je lokální hubnutí prokázán mýtus, existuje několik možností, díky kterým můžeš zlepšit vzhled své postavy i na konkrétních, tebou zvolených místech.

Snižuj hmotnost a definuj břišní svaly

O tom, kde dojde k redukci tukových zásob, rozhoduje tedy tělo vždy samo. Ty můžeš rozhodnout o tom, které svaly zapojíš při cvičení, čímž je donutíš růst a zpevnět. Konkrétní svalová partie (a tedy i část těla) bude díky tomu vypadat definovaněji, štíhlejší a celkově lépe. I při minimální redukci hmotnosti tak můžeš docílit krásnější a vyformovanější postavy, respektive její konkrétní část, na kterou se soustředíš.

Žena s plochým bruškom drží v rukách činku

Pokud teď přemýšlíš nad tím, jak každý den uděláš pár bříšků a budeš mít na břiše krásné cihličky, zklameme tě. Pouze samotné zkracovačky ti k vypracovanému břichu nepomohou. Oblast břicha je v tomto směru velmi specifická. Na rozdíl od takového bicepsu je velmi obtížné dosáhnout výrazného zvětšení objemu břišních svalů, což znamená, že je náročnější, aby tyto svaly „vykoukly“ zpod tuku. Pokud chceš dosáhnout efektu vypracovaného břicha, je nutné přejít na dlouhodobou dietu a zároveň začít s pravidelným tréninkem této svalové partie. Doporučujeme zejména snížit příjem jednoduchých sacharidů, které mohou způsobovat ukládání tuků právě v oblasti břicha.

Krátký detox už za pár dní viditelně zmenší břicho

V našem těle se ukládají všechny látky – ty prospěšné i ty méně. Tekutá očistná kúra – džusový detox představuje bezpečný a efektivní způsob, jak odstranit z těla následky stresu a nahromaděných toxinů. Je jen na tobě, jestli ho vyzkoušíš na pár dní nebo měsíc. Naše 100% šťávy jsou chuťově i výživově vyvážené a obsahují vše, co tvé tělo během dne potřebuje. Už za 3 dny se budeš cítit snáze. Tvůj pocit potvrdí i číslo na váze a jemně splasklé bříško.

džúsový detox podporí redukciu hmotnosti

Vyber si z naší nabídky - máme džusový detox pro každého.

Zbav se vody z těla a „zhubni“ z břicha

Zbavení se nadbytečně zadržované vody je rychlým a účinným způsobem, jak navrátit postavě jasně definované křivky, nejčastěji v oblasti obličeje a břicha. Pokud tělo začne zadržovat vodu, obvykle tak reaguje na její nedostatečný příjem (proto si ji co nejdůkladněji šetří a ukládá) nebo příliš vysoký příjem potravin, respektive látek, které jej dehydrují.

Mezi takové látky patří například sodík, jinak řečeno sůl. Jelikož se sůl rozpouští ve vodě, při její vysoké koncentraci je tělo nuceno zadržovat dostatek vody, aby ji vyloučilo. Podobný účinek mají i jednoduché cukry, které vyvolávají uvolňování inzulínu. Ten následně způsobí, že tělo začne zadržovat sodík a tím pádem i vodu.

Na stole je zdravá strava v krabičke od EASYDIET s hydinovým mäsom a šalátom

Nejjistějším způsobem, jak zhubnout z břicha, je celkové (normální) hubnutí. Zdravě, udržitelně, se správným jídelníčkem a dostatkem pohybu včetně silového cvičení. Docílíš tak nejen vytouženého hubnutí a postavy do plavek, ale také zdravější organismus.

Ako schudnúť z brucha pomocou džúsového detoxu ukazujú muž a žena v plavkách

Chceš se cítit lépe ve vlastním těle? Objednej si ještě dnes čerstvé a chutné jídlo z těch nejlepších surovin. V našich krabičkách najdeš zdravou nutričně vyváženou stravu po celý den.

Zdroje:

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3022968/ https://www.healthline.com/nutrition/targeted-weight-loss https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/23222084/ https://www.tandfonline.com/doi/abs/10.1080/02701367.1984.10609359 https://www.acpjournals.org/doi/10.7326/0003-4819-74-3-408 https://journals.lww.com/acsm-msse/fulltext/2007/07000/Subcutaneous_Fat_Alterations_Resulting_from_an.20.aspx https://www.healthline.com/nutrition/6-ways-to-reduce-water-retention

facebook-icon