Dotazy, změny jídelníčku nebo objednávky krabičkové diety můžete provést na telefonním čísle (po-pá 8:00 - 16:00) 703 615 614

Košík je prázdný

7 jarních zabijáků joulů

Rady pro zdraví / 4. 12. 2018

Díky sluníčku shazujeme vrstvy oblečení, které ukrývaly kila navíc. Nepodléhejme panice! Vždyť přímo pod nosem, v přírodě či na trhu máme přírodní pomocníky v boji proti tuku: zeleninku, ovoce, bylinky... Poradíme vám, které přísady vám pomohou rychleji se zbavit tuku a přesto si na jídle pochutnáte. Když si na zdravější jídla a příchutě zvyknete, změníte postupně i jídelníček. A které si teď na jaře vybírat na trhu či sbírat v přírodě?

7 jarních zabijáků joulů

Ředkvička – zbavuje tukových záhybů. Má výraznější chuť než mrkev, pročišťuje játra a žlučník. Postará se o to, aby si tělo neukládalo tukové zásoby. Vypijte před jídlem sklenici ředkvičkové šťávy, jívejte ji samotnou i v salátech. Nejlepší je, když si ji vypěstujete přímo na vaší zahrádce, tehdy víte, že ukrývá jen samé zdravé vitamíny a žádnou chemii!

Řeřicha – působí jako brzda apetitu. Obsahuje více chromu a ten výrazně ovlivňuje hladinu cukru v krvi, navíc dodá tělu pocit nasycenosti. Dejte si denně dvě polévkové lžíce řeřichy: buď v salátu nebo s celozrnným chlebem. Pěstujte tuto zdravou bylinku na kuchyňském okně a budete mít tak vždy přísun čerstvých vitamínů.

Pampeliška – pomůže zhubnout. Když při procházce přírodou uvidíte vykukovat lístky mladé pampelišky, natrhejte si lístky na jarní omlazovací a hubnoucí kúru :-), kterou poctivě dodržujte sedm dní. Léčivý salát, který si z ní připravíte podpoří vitalitu a hubnutí. Natrhejte si za dvě hrsti pampelišky a naložte je na chvíli do studené vody. Listy nesekejte a připravte s vlašskými ořechy, mladou cibulkou, citrónem, solí as olivovým olejem. Mňam!

Čekanka – rychle zasytí. Čekanka obsahuje látky. Které pomáhají rychleji získat pocit nasycení. Porce salátu z čekanky je vhodná k masu a k zdivině.

Brusinky – zrychlí látkovou přeměnu. V tmavě červených chutných bobulkách se ukrývá mnoho vitamínů a živin. Optimálně jimi zásobí tělo a kromě lepší látkové přeměny uchrání trávicí soustavu od bakterií a hub.

Čočka - brání záchvatům hladu. Kulatá luštěnina obsahuje mnoho sacharidů a bílkovin. Pomáhá stabilizovat hladinu krevního cukru a nedovolí propuknout záchvatům „vlčího hladu“. Je skvělá v salátech a jako polévka.

Brambory – dodají tělu rovnováhu. V bramborách jsou vitamíny, draslík, fosfor a další látky. Jsou součástí dietní stravy a skvělou přílohou k mnoha jídlům.

Zlaté pravidlo zeštíhlujícího programu: Najezte se dosytosti. Hladovka pouze zpomalí váš metabolismus. Tělo se lekne nedostatku a začne si dělat zásoby na horší časy z každého kousku, co vložíte do úst. Přestože budete jíst méně, přiberete. Postupně se budete bát i sníst kousek zdravé zeleninky a vodu budete podezírat z toho, že se vám chce přilepit jako tukový polštářek na dřík či hýždě.

Ideální menu, které obsahuje sezónní zeleninu a byliny vám každý den až domů přináší EASYDIET.

BMI KALKULAČKA

Nevíte, jakou velikost porce si vybrat?
Stačí pár kliků a jste v obraze!

Vypočítat velikost porce

PŘÍMO K OBJEDNÁVCE

Už jste si vybrali svého favorita?
Neztrácejte čas a KLIKNĚTE!

Rychlá objednávka
facebook-icon