Dotazy, změny jídelníčku nebo objednávky krabičkové diety můžete provést na telefonním čísle (po-pá 8:00 - 16:00) 703 615 614

Košík je prázdný

4 DŮVODY, PROČ JE KRABICOVÁ STRAVA IDEÁLNÍ PRO HUBNUTÍ

Tipy diet / 3. 11. 2022

Princip krabičkové diety je vlastně nesmírně jednoduchý – předem připravená strava, rozdělená do přesných porcí, v praktických krabičkách. Můžeš si ji vzít s sebou, mít připravenou i na několik dní předem a v případě potřeby jen vytáhnout, obsah zahřát v mikrovlnce a hotovo. To však jdeme na příliš obecně – zde jsou 4 konkrétní důvody, proč je krabičková dieta ideálním společníkem při hubnutí.

4 DŮVODY, PROČ JE KRABICOVÁ STRAVA IDEÁLNÍ PRO HUBNUTÍ

KRABIČKOVÁ DIETA JE PRO HUBNUTÍ IDEÁLNÍ, PROTOŽE: VÍŠ PŘESNĚ, KOLIK STRAVY MÁŠ SNÍST

Správné množství živin je pro hubnutí a celkově náš organismus stejně důležité jako jejich správný poměr. Jednoduše platí, že důležitá je nejen kvalita, ale také kvantita. Díky krabičkám je tvé hubnutí maximálně optimalizováno, protože máš vždy jistotu, že nepřijímáš ani málo, ani příliš mnoho kalorií, ale optimální množství pro tvůj cíl (hubnutí).

žena s krabičkou, chlieb, nôž, tráva

Proč je důležité nejíst ani příliš mnoho, ani příliš málo

Nedostatečný příjem může být přitom pro tvé hubnutí stejně nebezpečný jako nadbytek. Pokud vystavujeme tělo příliš velkému kalorickému a nutričnímu deficitu, tělo reaguje snížením míry metabolismu (tj. přechází na tzv. udržovací režim) a v krajních případech může nedostatek důležitých živin vést až k závažným zdravotním problémům.

KRABIČKOVÁ DIETA JE PRO HUBNUTÍ IDEÁLNÍ, PROTOŽE: TI ŠETŘÍ ČAS

Chtěl/a si vždy více sportovat, chodit spíše spát či mít dostatek času na pořádný odpočinek po práci? Krabičková dieta tě nejenže namotivuje k těmto činnostem, ale také ti i ušetří čas, který jim tak můžeš věnovat. Většina lidí stráví přípravou pokrmů denně minimálně 1-1,5 hodiny. Ty však nemusíš. Namísto toho máš nyní o 1,5 hodiny více času a žádnou výmluvu, proč se nevěnovat výše uvedeným (nebo jiným, zdraví-prospěšným) aktivitám.

KRABIČKOVÁ DIETA JE PRO HUBNUTÍ IDEÁLNÍ, PROTOŽE: TĚ MOTIVUJE K DALŠÍM POKROKŮM

Hubnutí je často běh na dlouhé tratě. Je tedy důležité být dostatečně motivován, abys tak setrval/a na správné cestě a tvé hubnutí bylo nejen efektivní, ale mělo i dlouhodobý pozitivní efekt.

žena, nohy, tenisky, obúvanie

A teď si představ, že sis objednal/a krabičkovou dietu na celý měsíc - takový závazek funguje výborně jako externí faktor, který ti připomíná, že jsi rozhodl/rozhodla změnit své návyky a vést zdravější život. Může to tak být skvělým odrazovým můstkem k dalším aktivitám (sportování, aktivní odpočinek, zlepšení tzv. work/life balance,...), které jsou prospěšné nejen pro samotné hubnutí, ale také celý tvůj životní styl.

KRABIČKOVÁ DIÉTA JE PRE CHUDNUTIE IDEÁLNA, PRETOŽE: ŤA LEN TAK NEOMRZÍ

Krabičková dieta neuznává jen jeden styl stravování. Není striktně spjata s racionální či nízkosacharidovou stravou. Pokud tě tedy jeden způsob stravování omrzí, můžeš velmi snadno přejít na jiný a učinit tak proces hubnutí opět o něco příjemnějším a jednodušším. Vyhneš se tak i negativním emocím, které jsou velmi často spojovány s „dietováním“. Takové emoce vytvářejí negativní vztah k ničemu, což je spojeno s hubnutím a činí tak naplnění cílů zbytečně náročným a někdy dokonce až nemožným. Krabičková dieta ti však nabízí neomezené možnosti, díky kterým si po čase zřejmě ani neuvědomíš, že jsi stále „na dietě“.

Přestože krabičková dieta a hubnutí patří bezpochyby k sobě, takový způsob stravování je vhodný i pro lidi s jinými cíli. Ať už je to každodenní zdravé stravování, budování svalů či detoxikace a tedy pročištění organismu, krabičková dieta je ideálním pomocníkem v každém z výše zmíněných případů.

facebook-icon