Dotazy, změny jídelníčku nebo objednávky krabičkové diety můžete provést na telefonním čísle (po-pá 8:00 - 16:00) 703 615 614

Košík je prázdný

Zbavte se nadváhy bez větší námahy

NOVINKY / 2. 1. 2024

EASYDIET novoroční výzva je tady! Měsíc zdravého stravování, pohybu a odpočinku. Jdete do toho s námi? Začínáme již od 8.1.2024. Stáhněte si 4 týdenní EASY výzvu, vytvořte si personalizovaný plán a těšte se z dosažených cílů.

Zbavte se nadváhy bez větší námahy

I vy jste se rozhodli, že letos bude tím, který přinese reálné změny ve vašem životním stylu, zdravější tělo a lepší pocit při pohledu do zrcadla? Gratulujeme! Rozhodnutí je vždy první krok na cestě k úspěchu. S tím ostatním vám pomůžeme.

5 kroků k novému já

Než začnete číst, ještě jedno důležité upozornění :-)

Abyste dojeli k cíli, potřebujete vypnout výmluvy v hlavě a zařadit aktivity vedoucí k cíli fixně do vašeho denního plánu. Tak jak chodíte každý den do práce či vozíte děti do školy a na kroužky, tak jako 3x v týdnu jedete na nákup či po práci na kávu s kámoškou.

Jak říká Petra (SEO EASYDIET), není-li čas na pohyb a odpočinek v denním plánu, jako by ani nebyl.

Reálné a konkrétní cíle

Je opravdu náročné splnit příliš obecné cíle. Mnohem jednodušší je naplnit takové, které jsou reálné a přesně pojmenované. Odpovězte si na otázku, čeho chcete změnou dosáhnout? Být na konci měsíce o 3 až 4 kila lehčí, pravidelně se stravovat, několikrát týdně cvičit nebo mít čas k odpočinku či vytvořit si jiný návyk související se zdravým životním stylem? Zapište si vaše cíle, abyste se k nim vždy mohli vrátit. Ke každému napište i důvod, proč jej chcete dosáhnout a co vám změna přinese.

Trpělivost a pravidelnost

Změna se neděje mávnutím kouzelného proutku, změna vyžaduje odhodlání, trpělivost a pravidelnost. Najděte si své tempo pro změnu návyků.

Začněte úpravou jídelníčku, přidejte více pohybu a čas na regeneraci. A nezapomeňte na to nejdůležitější – bavit se! Zvolte si aktivity, které vám dělají radost. Pokud vás nebaví běh, vyměňte ho za tanec, procházku v lese, plavání či jógu nebo zkuste něco úplně nového. S úsměvem jde všechno snazší.

Zdravé stravování

Žádná snídaně, oběd z kantýny a večer vlčí hlad? Extrémně ani jednostranně zaměřené diety či hladovění vám nepomohou, základem úspěšné přeměny je pravidelná zdravá strava.

5x denně kaloricky vyvážené porce, nutričně hodnotná jídla plná chutí a barev (a vitamínů a minerálů :) ) jsou tou správnou volbou, která přináší dlouhodobé benefity. Navíc budete mít pocit sytosti během celého dne, takže odolat mrkající chladničce bude jednodušší než kdykoli předtím.

Abychom vám změnu jídelníčku usnadnili, připravili jsme pro vás plnohodnotné zdravé menu až na 28 dní. Jen si to představte, celý měsíc bez starosti o to, co budete jíst. Navíc vám zůstane čas na plnění ostatních kroků na cestě k úspěšné přeměně.

Novoroční stravovací výzvy „Zbavte se nadváhy bez větší námahy“ začnete 7 denním detoxem, který nastartuje váš metabolismus. Pokračovat budete 3 týdny LOW CARB krabičkovou dietou. Preferujete-li vegetariánskou stravu, zvolte si variantu DETOX + VEGETARIÁN.

Pohyb

Stravování a pohyb spolu úzce souvisí. Chcete-li žít zdravěji, najděte si čas na pravidelný pohyb (může to být i čas, který byste běžně strávili nákupem potravin a vařením ;-) ).

Začněte 3x do týdne. První týden během detoxu doporučujeme přidat delší procházky. Druhý týden 3x půl hodinku tréninku dle vašeho výběru. Třetí týden 3x 45 minut, čtvrtý 3x 60 minut. K tomu každý den 8000 kroků. S pohybem začněte podle vašich možností – nepřepínejte se ani nekritizujte. Každá minuta se počítá, každé zlepšení je krokem vpřed. A to nejdůležitější - vyberte si cvičení, které vás bude bavit!

Sledujte nás na sociálních sítích – přinášíme vám tipy na zdravá jídla i cvičení.

Oddech a čas pro sebe

Každý den si najděte alespoň 15 minut na malý rituál – může to být ranní káva, zatímco všichni doma ještě spí, sledování počasí s šálkem dobrého čaje nebo meditace večer před spaním. A občas vypněte úplně. Dopřejte si dostatek spánku, horkou koupel a čas na činnosti, které máte rádi.

Vykročte za změnou životního stylu

Připravili jsme pro vás ke stažení EASY tabulku, do které si můžete zapisovat vaše aktivity během týdne a vidět tak svůj posun.

Během 28 dnů si naleznete každý den čas pro sebe, začnete se pravidelně stravovat i více hýbat.

V prvním týdnu vás čeká DETOX, proto k dennímu počtu kroků přidejte jen delší procházku 3x v týdnu.

Během druhého týdne nahradíte procházky půl hodinovým tréninkem – vyberte si pohyb, který vás baví.

Ve třetím týdnu tréninky prodloužíme na 3x 45 minut.

A poslední týden necháme na vás – 3x hodinka nebo 4x trénink?

facebook-icon