Dotazy, změny jídelníčku nebo objednávky krabičkové diety můžete provést na telefonním čísle (po-pá 8:00 - 16:00) 703 615 614

Košík je prázdný

Skvělá kaše již za pár minut: Ovesné vločky k snídani nemusí být nudné

Recepty / 3. 10. 2023

Pokud hledáš jídlo, které tě po probuzení zasytí a dodá ti energii do nového dne, vyzkoušej k snídani ovesné vločky. Podělíme se s tebou o náš extra rychlý recept na základní ovesnou kaši, kterou si ochutíš podle toho, na co budeš mít zrovna chuť. Jsi tým ovoce nebo čokoláda?

Skvělá kaše již za pár minut: Ovesné vločky k snídani nemusí být nudné

Ovesné vločky k snídani? Jednoznačně ano

Raňajková kaša pripravená z ovsených vločiek predstavuje výborný zdroj vlákniny, ktorá podporuje trávenie a navodzuje pocit sýtosti. Ovsené vločky obsahujú aj komplexné sacharidy, ktoré sa vďaka vláknine uvoľňujú postupne, čím sa efektívne rozloží energia získaná z raňajok na celé dopoludnie.

Ovesná kaše chutná skvěle teplá i studená. Teplou kaši oceníš k snídani během chladných měsíců, kdy tě ráno příjemně zahřeje. V létě si můžeš dopřát chladnou kaši s čerstvým ovocem ze zahrady nebo trhu. Připrav si ji večer do sklenice, ráno ji jen rychle vyndáš z chladničky a zdravou výživnou snídani máš hotovou.

ovesné vločky s jahodami a banánem v misce k snídani

Ovesné vločky jsou přirozeně bezlepkové. Kaše připravená z ovesných vloček a rostlinného mléka je tak vhodná pro celiatiky i lidi s intolerancí laktózy.

Ovesné vločky k snídani – recept na základní ovesnou kaši

Instantní ovesné kaše dnes najdeš téměř v každém obchodě. Chápeme, že zalít ovesné vločky k snídani vroucí vodou zní už na první pohled lákavě. Instantní kaše však často obsahují více cukru, než je potřebné a prospěšné pro tvé tělo. Zkus náš EASYDIET recept, je opravdu jednoduchý a rychlý. Přípravě ovesné kaše ti zabere méně než 5 minut.

Na 1 porci ovesné kaše potřebuješ:

30 g ovesných vloček

200 ml nízkotučného nebo rostlinného mléka

1 zarovnána PL třtinového cukru

Skořice nebo citrónová kůra podle chuti

Jak připravit ovesnou kaši

Do hrnce nalijeme mléko a přidáme ovesné vločky. Pokud máš rád/a skořici, nasyp do hrnce 1/4 čajové lžičky. Svěží chuť a vůni kaši dodá citrónová kůra. Takto připravenou směs dobře promícháme a přivedeme k varu. Vaříme za stálého míchání na mírném ohni přibližně 3 minuty. Hotovou ovesnou kaši můžeme servírovat do misky a ozdobit dle chuti.

ovesné vločky k snídani - rychlý recept na kaši a způsoby ochucení

Recepty k snídani – jak ochutit ovesnou kaši?

Záleží jen na tobě, jak si svou ovesnou kaši dochutíš. Toto jsou naše tipy na potraviny, které jí dodají kromě skvělé chuti i makro nutrienty, vitamíny a minerály:

  • Ořechy a semínka obsahují různé vitamíny a minerály, jsou zdrojem zdravých tuků. Doporučená denní dávka je přibližně za hrst. Ozdob si s nimi ranní kaši, získáš další výborný zdroj energie. Ořechy a semínka můžeš přidat do každé kaše, kterou si k snídani připravíš.
  • Maliny, ostružiny, borůvky – lesní ovoce je jako stvořené k snídani a v kaši chutná opravdu výborně. Navíc obsahuje antokyanyl, látku, která je zodpovědná za jejich tmavou barvu, a podporuje paměť.
  • Med představuje jedinečný zdroj vitamínů, minerálů a organických kyselin. Pokud chceš osladit kaši, pár kapek medu je výborná volba. Během zimy lžičkou medu denně navíc efektivně podpoříš svoji imunitu.
  • Skořice harmonizuje a zahřívá organismus. Snižuje cholesterol, podporuje trávení, posiluje imunitu. V ovesné kaši je velmi oblíbená v kombinaci s jablkem nebo hruškou.
  • Pravé kakao z kakaových bobů řadíme mezi komplexní superpotraviny. Kakao představuje zdroj důležitých antioxidantů, minerálů jako železo, vápník či hořčík, vitamínů B, C, E. Ráno tě jistě potěší, že stimuluje tvorbu „hormonů štěstí“ a tím pomáhá zlepšit náladu. V kombinaci s banánem nebo kokosem je v ovesné kaši neodolatelné.

Ovesné vločky k snídani – 5 netradičních kombinací, které doporučujeme vyzkoušet

  • Banánová ovesná kaše s kokosem
  • Maková ovesná kaše s lesním ovocem nebo čerstvými fíky
  • Jablekovo-hrušková ovesná kaše se zázvorem
  • Ovesná kaše se sušeným ovocem a kapkou javorového sirupu
  • Slaná ovesná kaše se zeleninou dušenou na bylinkách
ovesná kaše s fíky a banánem k snídani

Snídaně, svačina, oběd, svačina, večeře – krabičková dieta EASYDIET představuje komplexní řešení stravování během celého dne. Dopřejte si zdravá a chutná jídla bez starostí. S námi máš jistotu, že tvé získá dostatek energie a živin nejen k snídani, ale během celého dne.

Zdroj obrázků: Canva

facebook-icon