Dotazy, změny jídelníčku nebo objednávky krabičkové diety můžete provést na telefonním čísle (po-pá 8:00 - 16:00) 703 615 614

Košík je prázdný

DETOXIKACE A.K.A. DETOXIKACE - KONTROLOVANÉ ODSTRAŇOVÁNÍ TOXINŮ Z TĚLA

Tipy diet / 24. 5. 2022

Základní biologický program se v živém organismu děje neustále. Detoxikaci můžeme výrazně podpořit svým chováním. Když snížíme zatěžující procesy, jako například. trávení těžkých jídel, vytvoříme novou kapacitu, kterou tělo využije k regeneraci. Bude moci efektivněji odstraňovat nahromaděné nečistoty, kterými jsou zejména:

DETOXIKACE A.K.A. DETOXIKACE - KONTROLOVANÉ ODSTRAŇOVÁNÍ TOXINŮ Z TĚLA
  • odpadní látky vzniklé při každodenních metabolických přeměnách,
  • odumřelé buňky (kožní buňky se obměňují po třech týdnech, buňky tlustého střeva dokonce po třech dnech),
  • odpadní látky uložené formou přebytečných tuků (nadváha) a solí v pohybovém ústrojí.

MÝTY A FAKTA

V komplexním procesu detoxikace významnou roli hraje psychika, emoce a vztahy, míra stresu, atp. Náprava v některých ohledech vyžaduje více času, zatímco změna stravování je dosažitelná relativně rychle. Úprava stravování je skvělým začátkem na cestě ke zdraví.

Je pro všechny

Detoxikační programy jsou určeny každému, kdo se snaží se o zlepšení svého zdraví v dlouhodobém horizontu. Výborný je program EasyDiet pro začátečníky. Méně je totiž v začátku vždy více. Pozvolné a vědomé změny, které člověk bere za své, jsou vždy účinnější než jeden velký detox a poté návrat ke starým zvykům.

V EASYDIET doporučujeme třídenní detox (ovocný den, zeleninový den, rýžový den) jako vhodný restart na začátku jakékoli diety, protože už za tři dny vyladíte vaši mysl.

Když přerušíte běžný koloběh stravování, na který jste zvyklí, navodíte si psychicky „nový začátek“. Tyto tři dny vám poskytnou prostor k tomu, abyste si určili konkrétní cíl, za kterým jdete a uvědomili si, proč se do změn pouštíte. Navíc třídenní detox připraví vaše tělo na nový režim. Žaludek se postupně přizpůsobí menšímu množství potravy, která je nutričně hodnotnější. Skvělý začátek!

Jak často detox dělat?

Je to naprosto individuální. Základem je umět pociťovat potřeby vlastního těla, umět se zaměřit směrem „dovnitř“. V případě, že se nám podaří nastavit životosprávu tak, aby v ní nebyly žádné nežádoucí výkyvy, zjistíme, že potřeba intenzivní detoxikace se vytrácí, neboť detox se stává přirozenou součástí každého dne.

Tělo na odstranění škodlivin využívá všeobecně známé mechanismy

Vylučujeme je potom, močí, stolicí, tvoří se hleny. Změna ve stravování může být pro tělo stresující. Snaží se vyrovnat s novou situací, očistné procesy vyžadují energii navíc. Během detoxikace se také může objevit plynatost, malátnost, proto si nepřidávejte další zátěž. Namísto cvičení doporučujeme procházky na čerstvém vzduchu a dechová cvičení.

Alkohol a kouření jsou jasnou brzdou

Zakyselují organismus a přinášejí množství látek, kterých se potřebujeme okamžitě zbavit. To zabírá podstatnou část detoxikační kapacity a dostáváme se tak do začarovaného kruhu, kdy se zbavujeme stále nové a nové zátěže. Káva také zakyseluje, ale z výše uvedených látek škodí nejméně.

Posiluje se během detoxu imunita?

Během detoxu se může imunita chvilkově oslabit. Změny, které zavádíme, nás trochu „rozhodí“, protože najednou bojujeme se svou chutí, měníme zažité zvyky, překonáváme různá nutkání. Jakmile tuto kritickou fázi překonáme a dostaneme se do psychické pohody, projeví se to i celkovým zlepšením imunity. Tělo by nemělo ztrácet vodu, která je jeho přirozenou součástí. V detoxikačním režimu příjem tekutin lehce zvyšte a vytvořte tak optimální podmínky pro látkovou výměnu.

Jak správně z detoxu vyjít?

Záleží na intenzitě a délce očistné kúry. Platí, že před jakoukoli detoxikační kúrou bychom měli pozvolna najet do disciplinovaného režimu. Šetrný návratový režim má trvat stejně dlouho jako samotný detox.

JAKÉ DETOXIKAČNÍ PROGRAMY NALEZNETE V NABÍDCE EASYDIET?

Detox Start

Obsahuje: ovocný, zeleninový a rýžový den.

Detox Ideal 

Sedmidenní kúra posílí vaši imunitu, neztratíte při ní svalovinu, pouze nadbytečnou vodu a stimulujete své trávení.

Džusový Detox

Kila budou ubývat, energie přibývat. Stačí se do toho pustit a hlavně vydržet. Podstatou je, že nepřijímáte žádnou tuhou stravu a na výběr jsou tři typy džusového detoxu: začátečník, pokročilý, profík.

facebook-icon