Dotazy, změny jídelníčku nebo objednávky krabičkové diety můžete provést na telefonním čísle (po-pá 8:00 - 16:00) 703 615 614
Cuketu máme nesmírně rádi. Je bohatá na antioxidanty či fytonutrienty a dá se výborně využít například u zdravých lasagní, kde nahrazuje často nepříliš zdravou těstoviny. Z velké části ji navíc tvoří voda, takže má málo kalorií a je tedy skvělá i do diety.
Cukety si nakrájíme po délce na plátky o tloušťce asi 3mm. Maso si pokrájíme a najemno umeleme. Rajčata zbavíme tvrdé střední části a pokrájíme je na kolečka. Ricottu smícháme s prolisovaným stroužkem česneku a polovinou sýra, osolíme a opepříme.
Cibuli a česnek nakrájíme najemno a zlehka opečeme na oleji. Přidáme maso, bobkové listy a koření. Když se maso zatáhne, přidáme protlak a drcená rajčata, štiplavou paprikovou směs, sůl a pepř a podusíme do měkka, aby se část vody odpařila. Vybereme bobkové listy.
Na dno pekáče dáme trošku oleje, položíme na dno pláty cukety, potřeme olejem a posypeme směsí oregana a ukládáme na něj masovou směs, kterou rovnoměrně rozetřeme. Na ni dáme ricottovo-sýrovou směs, pak rajčata, opět cukety a celý proces zase opakujeme. Na závěr položíme cukety, které posypeme poslední čtvrtinou sýra. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme na 180 ° C asi 45-50 minut nebo do zlatova. Necháme vychladnout alespoň 60 minut.