Dotazy, změny jídelníčku nebo objednávky krabičkové diety můžete provést na telefonním čísle (po-pá 8:00 - 16:00) 703 615 614

Košík je prázdný

ZELENINOVÉ KARBANÁTKY

Recepty / 4. 2. 2021

Zeleninové karbanátky jsou skvělou alternativou k těm masovým a určitě je doporučujeme zařadit do každého, nejen vegetariánskeho, jídelníčku. Díky cizrne a vejcím obsahují množství bílkovin, díky mrkvi betakaroten a díky cuketě zase vlákninu. Jsou chutné, jednoduché na přípravu a navíc i příjemně zasytí.

ZELENINOVÉ KARBANÁTKY

Co budeme potřebovat:

  • 4 středně velké mrkve
  • 1 cuketa
  • 1 kedluben
  • 1 konzerva cizrny
  • 2 vejce
  • sůl, pepř
  • ½ lžičky majoránky
  • 200 g strouhanky
  • olej na smažení

Postup

Zeleninu očistíme a nastrouháme na jemném struhadle, posolíme, promícháme a necháme odstát. Pak z ní vymačkáme přebytečnou tekutinu, kterou pustila. Cizrna slijeme z nálevu a rozmixujeme ponorným mixérem. Přidáme zeleninu, vejce, dochutíme solí, pepřem, majoránkou a promícháme. Dále přisypeme polovinu strouhanky a dobře promícháme. Pokud se nám bude zdát zeleninová směs řídká, přidáme strouhanku. Ze směsi tvarujeme karbanátky, které ještě obalíme v vyválíme v strouhance opékáme na oleji do zlatova. Podáváme s bramborovou kaší nebo bramborami.

facebook-icon