Dotazy, změny jídelníčku nebo objednávky krabičkové diety můžete provést na telefonním čísle (po-pá 8:00 - 16:00) 703 615 614

Košík je prázdný

ZDRAVÝ BANÁNOVO-ČOKOLÁDOVÝ MUFFIN

Recepty / 3. 12. 2018

Celozrnná mouka bývá mletá jiným způsobem než mouka bílá. Obsahuje také vnější části zrna, které jsou bohaté na minerální látky, vitamíny a vlákninu, proto jsou výrobky z ní výživově hodnotnější. Celozrnná mouka má také nižší glykemický index, což je důležité z hlediska udržování stálé hladiny cukru v krvi.

ZDRAVÝ BANÁNOVO-ČOKOLÁDOVÝ MUFFIN

Co budeme potrěbovat:

  • 1 1/4 šálku celozrnné mouky
  • 1 šálek ovesných vloček
  • čajová lžička jedlé sody
  • 1/2 lžičky prášku do pečiva
  • 1/4 lžičky soli
  • 1 kopcovitý šálek banánové kaše (asi 2 až 3 velké velmi zralé banány potlačit)
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce medu nebo sirup z agave
  • 1 čajová lžička vanilkového cukru
  • 1 vejce
  • 2 vaječné bílky (sníh)
  • 1/3 šálku obyčejného řeckého jogurtu
  • 1/2 šálku mandlového mléka
  • 50-100 g (hrst) nakrájené hořké čokolády

Postup:

Předehřejte troubu na 250 stupňů. Ve velké míse smíchejte spolu mouku, ovesné vločky, jedlou sodu, prášek do pečiva a sůl.

Ve velké míse smíchejte rozmačkané banány, olivový olej, med a vanilku. Přidejte vejce a vaječný bílky vyšlehané na sníh. Dále přidejte řecký jogurt a mandlové mléko a vymíchejte do hladka. Celou banánovou směs smíchejte s moukou. Na závěr jemně vmícháme kousky hořké čokolády. Lžící těsto rovnoměrně plníme do formy na muffiny, kterou jsme si vymazali. Pečeme 18-23 minut.

facebook-icon